Mutfak Dolabı İmalatı & Yapımı

Şıklığı ve sağlamlığı bir arada sunan mutfak dolabı modellerimiz her detayı düşünülerek tasarlandı. Lake, country, akrilik ve memran tipi modellerimize göz atabilirsiniz.

Neden Atölye Saray?

Bizi tercih etmeniz için nedenler

5 Yıllık Deneyim

5 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan firmamız müşteri memnuniyetini hep ön planda tutmayı hedefler.

Uzman Ekip

Deneyimli kişilerden oluşan marangozlar, ustalar ve mimarlarımız müşteri beklentilerini her zaman karşılamaya yetiyor.

%100 Memnuniyet

Müşteri memnuniyetin her zaman ön planda tutan firmamız katiteyi kendine vizyon edinmiştir.

İçindekiler

Mutfak Dolabı İmalatı

Mutfak dolabı imalatı, her evin en önemli bölümlerinden biri olan mutfağın hem işlevsellik, hem dekoratif görsellik açısından tamamlanması için büyük önem taşıyor. Ankastreden beyaz eşyalara, küçük ev âletlerinden kirişlere kadar pek çok öğe dekorasyonu etkilediği, mutfağın çeşitli noktalarında girintiler ve çıkıntılar oluşturduğu için, hazır mutfak dolaplarının her mutfağa uyum sağlaması mümkün olmuyor. Bu nedenle herkes, genellikle standart kalıpların dışına çıkmaya ve ölçüye göre mutfak dolabı imalatı yaptırmaya mecbur kalıyor.

Zira bu; hem kullanışlılık, hem çok amaçlılık bakımından en avantajlı seçenek durumunda. Üstelik özel üretim yaptırmak, tamamen kendi göz zevkinize göre bir model ve renk tercihinde bulunabileceğiniz anlamına geliyor. Ustalık ve işçilik bakımından kalitesini kanıtlamış profesyonel bir firma bulduğunuz takdirde; birinci sınıf malzeme kullanımından adım adım sizin istekleriniz doğrultusunda şekillenecek imalat sürecine, montajdan teknik desteğe kadar yüksek standartlarda bir hizmet alabilir, böylece arzu ettiğiniz mutfak dizaynını hayata geçirebilirsiniz.

Bu noktada ise farklı alternatifler içinde kaybolup gitmeden, ‘iyi değil en iyi hizmet’ anlayışını temel alan firmamızı seçebilirsiniz. Hayallerinizin gerçeğe dönüşmesini sizin kadar isteyen ve dekorasyon tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza değer verip imalat sürecine büyük bir hassasiyetle uygulayacak olan firmamız, modern teknolojisi ve yenilikçi bakış açısıyla beklentilerinizin ötesine geçmeye hazırdır.

Ölçüye Göre Mutfak Dolabı İmalatı Nasıl Yapılır?

Bunun için öncelikle mutfak ölçülerinin tespit edilmesi gerekiyor. Milimetrik bir hassasiyet ile alınan ölçüler; 0 hata payı dâhilinde, bilgisayarlı kesim makinelerinden yardım alınarak montaja hazırlanıyor. Bu alanda hizmet sunan mutfak dolabı imalatçıları; tasarım, üretim ve montaj süreçlerini aynı çatı altında buluşturarak, müşterilere zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor.

Tasarım sürecinde müşteri, firmaya katalog veya internet üzerinden beğendiği modeli göstererek özel taleplerini iletiyor.

Bu minvalde; mobilyanın matlığı veya parlaklığı, hizalama, renk ve desen tercihi, camlı veya camsız kapak gibi alternatifler müşterinin yönlendirmesine göre şekilleniyor. Ayrıca buzlu cam, özel genişlik, eskitme kapaklar, çok çekmeceli tasarım, ekmeklik için iç dizayn vs. farklı opsiyonlar da gündeme gelebiliyor.

Bu doğrultuda, firmamızın mutfak dolabı imalatı yaparken izlediği adımlar ise şöyle gerçekleşiyor:

  1. Mutfak kullanım alanını hesap ediyoruz.
  2. Gerekli planlama ve çizimleri yapıyoruz.
  3. Tercih edilecek model, malzeme ve uygulama alternatiflerini sizinle paylaşıyoruz.
  4. Uygun bir fiyatlandırma yapıyoruz.

Siz de mutfağınızı lâyık olduğu muhteşem görünüme ve işlevselliğe kavuşturmak için profesyonel hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Mutfak Dolabı İmalatı Uygulamaları Nelerdir?

Stratejik planlama, profesyonel çizim, mükemmel tasarım, titiz işçilik, sorunsuz uygulama ve montaj… İşte bu alandaki tüm faaliyetlerimizi kısaca böyle özetlememiz mümkün.

İmalat hizmetinin muhtevasında kendine yer bulan en popüler bazı mutfak dolabı çeşitlerini şöyle sıralayabiliriz:

  1. Gömme mutfak dolabı,
  2. LE mutfak dolabı,
  3. Amerikan mutfak dolabı,
  4. Country mutfak dolapları,
  5. Lüks mutfak dolabı (Köşk, yalı, villa gibi ultra geniş evlerin tasarımında ön plana çıkan bu mutfak dolapları altın varak gibi ihtişamlı detaylarla göz kamaştırıyor.)

Mutfak Dolabı Ölçüsü Nasıl Alınır?

Bu işlem sırasında 5 metre şerit veya lazer metre kullanılıyor. İkinci seçenek, en doğru sonucu veren ölçüm âleti olduğu için daha sağlıklı bir yöntem fakat yine de yanınıza şerit metre almanız, ikisini bir arada kullanmanız lâzım.

Köşe açılarını tespit ederken de ‘açı ölçer’ kullanmanız mümkün. Zemin ve duvar eğriliklerinin kontrolüne gelince; bu işlemi, su terazisi yahut mastar (yani 2 metre aluminyum kutu ya da düz ahşap) ile yapabilirsiniz.

Ölçü alımı genellikle mutfak dolabı imalatçıları tarafından yapılmasına rağmen tek başınıza yapmayı da tercih edebilirsiniz. Eğer bu işi firmaya bırakmak istemiyorsanız, kendi başınıza ölçü alırken şunlara dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz:

  1. Mutfağınızın planını çizin. Bunu yaparken; pencereler, kapı girişleri, mutfak alanının duvarları ve diğer engellerin yerlerini işaretleyin ki ölçüm daha kolay olsun. (Bu noktada en iyisi, röleve veya kroki kullanmaktır.)
  2. Kiriş derinliklerinin ve kolon çıkıntılarının ölçülerini alıp, bunları plan üzerinde belirtin.
  3. Duvar veya zeminde eğrilik olup olmadığına bakın, varsa bu detayı firmaya bildirin. Zemin ve duvar ölçülerini alırken mastar ve su terazisi kullanabilirsiniz.
  4. Kapı ve pencerelerin ne yöne doğru açıldığını değerlendirin, açıklıklarını ölçün. Zira bunlar, dolapların yerleştirilmesinde büyük öneme sahip.
  5. Tezgâh yüksekliğini hesaplayın.
  6. Mutfağınızı dizmeye başladıysanız diğer eşyaların boyutlarını da ölçün. Meselâ fırın, bulaşık ve çamaşır makinesi gibi büyük ev âletleri, dolabın nerede ve nasıl konumlandırılması gerektiğini etkileyecektir.
  7. Tavan yüksekliğini not edin.
  8. Mevcut dolaplarınızın ölçülerini alın. Bunları yeniden boyutlandırmak veya yerlerini değiştirmek için doğru bir planlama yapmanız buna bağlı.
  9. Zemin veya duvar yüzeyinden giden gaz veya su boruları, elektrik prizleri ve anahtarlar, radyatörlerin ve kombi dolabının konumu gibi ayrıntıları hesaba katmayı unutmayın.

Bunlar da dolap tasarımını ve yerleşimini etkileyebilecek unsurlardan birkaçı. Ayrıca havalandırma menfezlerine ve kombi dolabının yapısına dikkat etmek; hem güvenlik yönünden, hem cihazın verimli çalışması bakımından oldukça mühim.)

Mutfak Dolabı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Yükseklik, genişlik, derinlik ve büyüklük ölçüleri, mutfak dolabı imalat fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Ayrıca kullanılan malzemelerin türü, dayanıklılık derecesi, kalitesi ve oranı da fiyatlara yansıyor.

Bunların dışında; kapak ve çekmece sayısı, özel istekler, tasarımın karmaşıklığı ve zorluğu, gerekli işçilik, montaj işlemleri de fiyatın belirlenmesine etki eden faktörlerden bazıları.

Planlama aşamasından başlayarak montaja kadar her etapta müşteri memnuniyetine âzamî derecede önem veren firmamız, mutfak dolabı imalatına yönelik tüm hizmetleri bir araya getiriyor. Müşterilerinin beklentilerini olduğu kadar bütçesini de düşünen firmamızın cazip fiyatlandırma seçenekleri ve sunduğu ödeme kolaylıkları, herkese kârlı bir hizmet almanın ayrıcalığını yaşatıyor.

Eğer mutfak dolabı üretimi yaptırmayı düşünüyor ve önden tahmini bir fiyat almak istiyorsanız; mutfağınızın fotoğraflarını çekerek bize iletmeniz, sonrasında sizden talep edeceğimiz bilgileri paylaşmanız gerekiyor. Yine de kesin fiyatın, detaylı çizimler yapıldıktan sonra netleşeceğini unutmayın.

Mutfak Dolabı İmalatı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Malum olduğu üzere mutfak, banyodan sonra, evin su ile en çok temas eden ikinci bölümü. Ayrıca mutfak; sıcaklığa, neme ve buhara sıkça maruz kalıyor, bu nedenle mutfaktaki mobilyaların -yeterince kaliteli malzemelerden yapılmadığı takdirde- çabuk yıpranma riski bulunuyor. Ortamın hijyenine ve konforuna en fazla önem verilmesi gereken yerlerden biri olan bu yerde kullanılacak eşyaların özenle seçilmesi gerekiyor. Dolayısıyla ölçüye göre mutfak dolabı imalatı bu hassasiyetlerin gerekliliklerine uygun şekilde, hem şıklık hem de fonksiyonellik odağında gerçekleştirilmeli.

Bu doğrultuda birkaç madde ile sıralayacak olursak, mutfak dolabı yapan firmalar tarafından dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şöyle:

  1. Malzemeden ve kaliteden tasarruf olmayacağı unutulmamalı. Metal, suntalam, laminat, laminasyonlu MDF gibi, suyla temas ettiğinde zarar görmeyecek uzun ömürlü malzemeler kullanılmalı.

(Yumuşak ve sert ağaç odunları, MDF’nin ana malzemesidir. Ahşap esaslı bu madde; odun liflerinin sentetik reçine yapıştırıcılarıyla preslenmesi neticesinde oluşur. Çok dayanıklı mobilya bantlarıyla uygulanan MDF kaplama işlemi, -özel olarak belirlenen kalınlık değeri ve kullanılacak solüsyonların da yardımıyla- mobilyayı oluşturan hammaddelerin su ile temasını önler ve böylece yıpranma, aşınma, kabarma, çatlama gibi problemler görülmez. Yıllar boyu sorunsuz bir kullanım deneyimi yaşanır.)

  1. Ölçü alımı gerçekleştirilirken en ufak bir hata yapılmamasına özen gösterilmeli. Sıcak su ve elektrik tesisatlarını oluşturan elemanlar, altyapı işleri, aspiratör tahliye çıkış borusu ve ocak gaz borusu… İşte ölçüleri alınması gereken bu gibi tüm mutfak öğelerinin düşey ve yatay ölçüler hesaplanmalı. Kartonpiyer bulunup bulunmadığı da muhakkak kontrol edilmelidir.
  2. Çizimler; müşterinin hayalindeki renk, tasarım detayları, dolap boyutu ve özellikleri göz önünde bulundurularak oluşturulmalı. İmâl edilecek mutfak dolabının diğer eşyalar ve genel dekorasyon stiliyle tam uyum sağlaması önemsenmeli.
  3. Ergonomik, kullanımı kolay, fonksiyonel bir mutfak dolabı tasarlamak hedeflenmeli, bu kriterlerin hiçbirinden taviz verilmemeli. Mutfak dolabının en önemli görsel öğesi kapaklarıdır, dıştan kimse içini görmez. Fakat dolabın içi de onu kullanacak kişi nezdinde çok önemlidir. Görüldüğü üzere hem dekoratiflik, hem de işlevsellik, yapbozun iki temel parçasıdır ve birbirinden ayrılamaz.
  4. Kapak ve çekmecelerin kapanış hızı iyi ayarlanmalı. Bunların yavaşça kapanmasını sağlayacak frenleme sistemi kullanılmalı ve dayanıklı menteşeler seçilmeli.
  5. Proje hazırlanırken en küçük ölçü imalat ölçüsü kabul edilmeli ve imalat için minimum 5 santim boşluk bırakılmamalı. (Zaten kurulum sonrasında bu kısım kaplama ile kapatılacağından dolayı sorun teşkil etmeyecektir.)
  6. Dolap iskeleti, aksesuarları, çekmece ve kapakları bir bütün olarak değerlendirilip, hepsinin birbiriyle uyum sergilemesi sağlanmalı. (Frenli veya frensiz menteşe ve raylar, en yaygın mutfak dolabı aksesuarlarının başında geliyor.)

Siz de; gerekli uzmanlık, deneyim, zengin bilgi birikimi, meslekî yeterlilik belgeleri ile hizmet veren ustalarımıza itimad ederek, hayalinizdeki mutfağa kavuşmanın mutluluğunu yaşamak için tercihinizi firmamızdan yana kullanabilirsiniz. Sektörünün lider isimlerinden biri olan firmamızı seçerek; mutfağınıza çok yakışacak, keyifle ve güvenle kullanacağınız membran, akrilik, lake dolaplara yüksek kalite ve avantajlı fiyat imkânıyla sahip olabilirsiniz.

Mutfak Dolabı İmalatı Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Az evvel; mutfak dolabı imalatı yapan firmalar hizmet sunarken nelere dikkat etmeli? Bunu açıklamıştık, şimdi de mutfak dolabı yaptıracak olanlar için bazı uyarılar ve tavsiyelerde bulunmak istiyoruz:

  1. Ölçüleri siz alacaksanız bunu doğru bir biçimde yapmaya önem verin. Burada yalnızca yükseklik, derinlik ve genişliği kastetmiyoruz. Mutfak dolabının pencerelere, kapıya, prizlere yakınlığı, onları engelleyip engellemeyeceği, nerede konumlandırılacağı gibi hususlar da buna dâhil.
  2. Mutfak dolabınıza hangi eşyaları yerleştireceksiniz? Bunlar ne kadar alan gerektirecek? İyi düşünün. Rafların, çekmecelerin ve dolapların boyutlarını, düzenini ona göre planlayın.
  3. Buzdolabı kapağının açılış yönünü dikkate alın ki sonradan bir de bunu değiştirmek mecburiyetinde kalmayın.
  4. Mutfakta yer vereceğiniz elektrikli eşyaların bir listesini yapın. (TV, mikrodalga, mutfak robotu vb.) Sonra bunlardan hangilerini mutfak dolaplarınızda ankastre)dediğimi (gömmeli) şekilde bulunacağını kararlaştırın. Örneğin; yemek hazırlama sürecini daha eğlenceli hâle getirmek istiyorsanız, mutfak dolabını projelendirilirken içine bir TV yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.
  5. Dolabınızın genel tasarımı ve stili ne olacak? Buna karar verin. Minimalist, geleneksel, modern veya başka bir şey…
  6. Kaplamalardan renklere kadar tüm detayları firma ile görüşmeyi, isteklerinizi açık bir şekilde belirtmeyi ihmâl etmeyin.
  7. Firma tercihinde kararsızlık yaşıyorsanız; sizin için en doğru olanı daha kolay bulabilmek adına, farklı firmalardan fiyat teklifi alarak ve referanslarını inceleyerek karşılaştırın.

Bununla uğraşmak istemiyorsanız; mutfak dolabı yapan firmalar arasında rotanızı bize çevirerek, hak ettiğiniz üstün kaliteye cazip fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

Yepyeni, modern, iç açıcı, geniş ve ferah bir mutfağa sahip olmak istiyorsanız; hayallerinizi kusursuz profesyonelliği sayesinde titizlikle gerçeğe dönüştürecek firmamıza güvenerek, keyif dolu sofralar kuracağınız ve sevdiklerinizle unutulmaz anılara imza atacağınız bir mutfak ile evinize değer katabilirsiniz.